Simona Halep se pregătește în această perioadă pentru Roland Garros, turneu care se va disputa în perioada 24 mai - 7 iunie, la Paris. În ediția trecută a competiției, românca a cedat în finală în fața rusoaicei Maria Șarapova.

Simona Halep (3 WTA) este văzută drept o favorită pentru cucerirea trofeului de la Roland Garros. Chris Evert, câștigătoarea a 18 turnee de Mare Șlem, pariază pe capacitatea conaționalei noastre de a se impune în turneul parizian: „Cred că Serena Williams va avea multe probleme cu Simona Halep. Cred că românca este favorită. Anul trecut a jucat finala, iar acum este mai bună decât în 2014. Îi va da mult de furcă Serenei".

A treia cea mai bună jucătoare de tenis din lume se bucură de încredere, deși nu a câștigat anul acesta niciun turneu disputat pe zgură, aceeași suprafața de la Roland Garros. Mai exact, românca a participat în 2015 la trei competiții pe zgură și nu a obținut niciun trofeu: la Stuttgart s-a oprit în semifinale, eliminată de daneza Caroline Wozniacki (5 WTA), la Madrid a ieșit chiar din primul tur, pierzând în fața sportivei franceze Alizé Cornet (29 WTA), iar la Roma și-a încheiat parcursul în penultimul act, în detrimentul jucătoarei spaniole Carla Suárez Navarro (8 WTA).