ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep aniversează, duminică, 24 de ani, zi specială pe care o va petrece în China, acolo unde pregăteşte participarea la concursul de la Wuhan. Începutul româncei este consemnat în urmă cu 20 de ani, în oraşul natal, Constanţa, acum un deceniu producându-se debutul în circuitul ITF. De doi ani a avut nevoie Simona Halep pentru a se impune printre cele mai bune junioare din lume, cucerid Roland Garros, în 2008, pe tabloul rezervat tinerelor jucătoare. 

Parcursul ei a continuat în acelaşi stil, iar în 2013 a „explodat": românca a cucerit şase turnee în numai şase luni, pe toate suprafeţele şi a fost declarată de WTA jucătoarea cu cel important progres. „Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află pe punctul de a ajunge în Top 10 - Simona Halep este «Most Improved Player Of The Year»", nota WTA la vremea aceea.

Principalul ţel rămâne cucerirea unui trofeu de Mare Şlem, aşa cum declara constănţeanca la finele anului trecut: „Un turneu de Grand Slam m-ar mulţumi mai mult decât să fiu numărul 1 mondial", spunea Halep la finalul lui 2014, iar optimiştii sunt de părere că ambele performanţe sunt realizabile pentru românca de 24 de ani.