ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep s-a calificat în optimile de la Wimbledon după o nouă victorie în două seturi, 6-4, 6-3, în confruntarea din turul 3 cu olandeza Kiki Bertens.

O oră și nouă minute a durat partida de pe terenul Central, care a dus-o pe a cincea favorită de la Wimbledon într-un duel în optimi cu învingătoarea partidei dintre americanca Madison Keys și franțuzoaica Alize Cornet.

Halep a câștigat 17 puncte mai mult decât Bertens, 64 față de 47, deși ambele au încheiat meciul cu 11 lovituri câștigătoare. Olandeza a comis însă șapte greșeli neforțate în plus, 18 față de 11 Halep.

În schimb, Timea Bacsinszky, a 11-a favorită de la Wimbledon, s-a calificat în turul 3 după ce a câștigat șase game-uri consecutive în interval de numai 23 de minute.

Monica Niculescu (47 WTA) nu reușește astfel să-și apere punctele cucerite anul trecut la Wimbledon, când a obținut cea mai bună performanță din carieră pe iarba londoneză: calificarea în optimile de finală, unde a fost eliminată tot de elvețiancă, eliminată ulterior în sferturi.

În ciuda eșecului cu 6-4, 2-6, 1-6, românca o conduce în continuare pe Timea Bacsinszky în confruntările directe, scor 4-3.

Niculescu (28 ani) rămâne cu un cec de 60 000 de euro și 70 de puncte WTA pentru evoluția din acest an de la Wimbledon.