ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Simona Halep a câștigat primul meci de la Wimbledon, împotriva Karolinei Schmiedlova (locul 40 WTA), scor 6-4, 6-1. 
 
Românca a afișat un joc solid în primul său meci pe iarbă din acest sezon, iar singurele dificultăți le-a întâmpinat în primul set, când Schmiedlova a revenit de la 4-1 la 4-4. Simona a controlat însă situația și s-a impus, după patru mingi de set.

În actul al doilea, românca nu a mai avut probleme și a cedat un singur game, potrivit gsp.ro.

În turul următor, Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Anastasija Sevastova (67 WTA) și Francesca Schiavone (111 WTA).
 
ACTUALIZARE Și Patricia Tig a părăsit turneul de la Wimbledon încă din primul tur, după ce a fost învinsă de italianca Sara Errani, cu scorul de 6-4, 6-4.
 
Patricia Țig (21 de ani, 100 WTA) a avut momente bune în ambele seturi, în care a condus, dar s-a înclinat în fața unei adversare mult mai experimentate (29 de ani), după o oră și 31 de minute, potrivit Agerpres.

Țig va primi 10 puncte WTA și 30.000 de lire sterline pentru participare.

(Știrea inițială)

Irina Begu a fost învinsă surprinzător de Carina Witthoeft (Germania), scor 1-6, 4-6, luni, în runda inaugurală a turneului de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. Begu (25 ani), numărul 27 mondial, a cedat după doar 63 de minute de joc în fața unei adversare de 21 de ani, aflată pe locul 109 în ierarhia WTA.


Irina Begu, cap de serie numărul 25 la Wimbledon, a comis în acest meci nu mai puțin de 30 de erori neforțate (Witthoeft 13), reușind doar 6 lovituri direct câștigătoare (9 pentru germancă).

Românca va primit 10 puncte WTA și 30.000 de lire sterline pentru participare și va evolua și la dublu, alături de Raluca Olaru. Anul trecut, Begu a ajuns până în turul al treilea la Wimbledon.

Tot luni, în primul tur, Patricia Țig va juca împotriva italiencei Sara Errani (N. 20), iar Simona Halep, a cincea favorită, o va înfrunta pe Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia).