ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 1, a ratat calificarea în finala turneului de la Sydney, fiind învinsă, cu scorul de 7-6 (5), 4-6, 6-3, de rusoaica Svetlana Kuznețova, locul 25 WTA.

Partida din semifinale a început joi, când a fost întreruptă din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Halep, după 42 de minute.

În finală, rusoiaca o va întâlni, tot vineri, pe Monica Puig, locul 94 WTA, venită din calificări, care a beneficiat de abandonul sportivei elvețiene Belinda Bencic, locul 14 WTA și cap de serie numărul 8, la scorul de 6-0 pentru jucătorea portoricană. Și această semifinală a fost întreruptă joi, la scorul de 4-0 și 15-0, continuând vineri.

Calificarea în semifinale este recompensată la turneul de categorie Premier de la Sydney cu un premiu de 36.600 de dolari și cu 185 de puncte WTA.

Următoarea competiție la care va participa Simona Halep este Australian Open, primul Grand Slam al anului, care va începe luni.