ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Darren Cahill este noul antrenor al Simonei Halep, anunţă presa din Vest. Deşi se părea că sportiva noastră va colabora cu Daniel Dobre, se pare că stafful campioanei noastre l-a convins pe australian să devină antrenor cu normă întreagă pentru constănţeancă.

Antrenor în cadrul programulului Adidas Player Development, Cahill a colaborat cu Simona la Indian Wells, la cel mai important trofeu câştigat de româncă. El a participat la antrenamentele constănţencei şi chimia dintre ei a fost evidentă, Halep fiind foarte mulţumită de sesiunile de pregătire.
 
Cum pentru ea comunicarea este esenţială - acesta fiind motivul principal, cel puţin oficial, pentru care a renunţat la Fissette, altfel un tehnician care a ajutat-o enorm în joc -, Simona s-a gândit la o colaborare pe termen lung cu Cahill. Cei doi au păstrat o relaţie apropiată şi la turneele ulterioare, iar acum se pare că au ajuns la concluzia că un parteneriat permanent este cea mai bună variantă.

„După ce au lucrat împreună în mai multe turnee, în 2015, Simona Halep l-a angajat oficial pe Darren Cahill ca antrenor cu normă întreagă. Primul turneu pe care românca îl va disputa în noua formulă este chiar Wimbledonul, care va începe pe 29 iunie. Această decizie vine după ce Halep a decis să renunţe la serviciile lui Victor Ioniţă, antrenor pe care l-a avut alături în ultimele 8 luni, după despărţirea de Wim Fissette", notează site-ul italian de specialitate www.ubitennis.com, citat de prosport.ro.

Australianul este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din lumea tenisului, sub îndrumarea lui Lleyton Hewitt devenind cel mai tânăr tenismen din istorie care a urcat în fotoliul de lider în clasamentul ATP; Andre Agassi, pe de altă parte, a devenit, sub directa comandă a lui Cahill, cel mai în vârstă jucător din istorie din fruntea topului ATP. În decursul timpului, Darren Cahill a mai colaborat cu jucători precum Andy Murray şi Fernando Verdasco. În circuitul feminin, acesta a pregătit o altă tenismenă din România, pe Sorana Cârstea, şi le-a îndrumat şi pe Ana Ivanovic şi Daniela Hantuchova.
 
Cahill a avut un impact important în jocul Simonei, dacă luăm în considerare faptul că, la cel mai important titlu al carierei câştigat, la indian Wells, primul om pe care Simona l-a îmbrăţişat, după victorie, a fost chiar tehnicianul care colaborează de ani buni cu sponsorul tehnic al Simonei, Adidas, iar în discursul oficial din cadrul ceremoniei de premiere, Simona i-a adresat cuvinte speciale australianului.