ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a declarat că nu este îngrijorată că România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu la Australian Open, afirmând că nici viitoarele adversare din Cupa Federației, sportivele din Cehia, nu sunt într-o formă prea bună înaintea întâlnirii de la Cluj-Napoca, din 6-7 februarie.

 "Putem să spune că e surprinzător că nu mai avem românce în turneu, dar se întâmplă. Nu trebuie la fiecare turneu să fim ultimele în competiție. Nu mi se pare o tragedie. Se întâmplă, mai sunt turnee și trebuie să rămânem pozitive. Nu e ușor în Fed Cup, dar poate o să ne revenim complet și o să facem o treabă foarte bună acolo. Sunt foarte motivată, îmi doresc mult să merg și să joc bine. Chiar cred că o să mă ajute meciurile de la Fed Cup și sper să ne calificăm. Cred că avem o șansă pentru că nici cehoaicele nu sunt într-o formă foarte bună. Abia aștept să mergem la Cluj, nu am fost niciodată și am auzit că și sala este superbă. E un eveniment foarte mare pentru noi, în sferturi deja, luptăm pentru locuri cât mai sus în clasamentul Fed Cup. Avem ca adversare o echipă foarte puternică, ele au experiență în Fed Cup, au câștigat de atâtea ori, dar mie nu mi-e teamă și nici fetele nu simt acest lucru și o să ne motivăm una pe alta ca să dăm tot ce putem. Este o presiune, deoarece este un eveniment mare pentru țara noastră, dar m-am obișnuit să simt presiunea și încerc să joc și cu ea. În unele momente am jucat foarte bine când am simțit presiune și ăsta e un lucru bun. Încerc să mă maturizez cât de mult pot în acest sport și să fiu cât mai bună", a declarat Halep, la sosirea în România.

Andreea Mitu, locul 96 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 21 WTA și Simona Halep, locul 2 WTA, au fost eliminate în primul tur la Australian Open, în timp ce Monica Niculescu, locul 40 WTA și Alexandra Dulgheru, locul 61 WTA, au părăsit competiția în manșa secundă.