ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pierdere grea pentru România la JO de la Rio. Simona Halep, locul 5 în clasamentul WTA, se teme să meargă în Brazilia din cauza virusului Zika, produs de mușcătura unei anumite specii locale de țânțar.

Aceasta produce malformații și tulburări neurologicie și congenitale grave bebelușilor, chiar dacă sunt încă în burta mămicii. Mai mult, se pare că boala se poate activa și în timp,  dacă o femeie e mușcată acum și rămâne însărcinată ulterior.

Din acest motiv Simona nu vrea să se expună acestui risc și spune că va lua o decizie cu privire la participarea ei la Olimpiada de la Rio după o discuție aprofundată cu medicii.

"Trebuie să mă informez foarte bine în legătură cu acest virus. Am întrebat mai mulți medici despre Zika și voi mai vorbi cu medicii despre acest subiect după ce se încheie Wimbledon-ul. Am aflat că și dacă nu ești însărcinată în momentul în care ești infectată cu virusul acesta se poate activa atunci când rămâi însărcinată. Sunt extrem de îngrijorată. Vreau să merg la Rio, dar mai întâi trebuie să mă asigur că totul este în regulă acolo și că nu voi avea probleme. Sănătatea mea este cea mai importantă, virusul este periculos pentru femei, mai mulți sportivi s-au retras de la Rio tocmai din acest motiv. Deocamdată nu pot spune nimic, este o dilemă reală pentru mine pentru că în joc este sănătatea mea. Mă voi hotărî dacă merg la Jocurile Olimpice după acest turneu (n. red. Wimbledon). Jocurile Olimpice sunt importante pentru România, dar sănătatea mea este mai importantă. Trebuie să am grijă de corpul meu", a declarat Simona Halep într-un interviu acordat agenției Reuters și preluat de Click!.