ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului US Open, după ce a învins-o, în trei seturi, pe Victoria Azarenka din Belarus.

Românca, cap de serie numărul 2, s-a impus cu scorul de  6-3, 4-6, 6-4, după un meci de două ore și 40 de minute.

În penultimul act al competiției, Simona o va întâlni pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26. Partida va avea loc în noaptea de joi spre vineri,  în al doilea meci programat pe arena Arthur Ashe, în sesiunea de seară, care începe la ora 2.00, ora României. 

„A fost un meci dur. La acest nivel, cel mai ridicat din tenis, cred e normal să joci trei seturi. Sunt foarte fericită că am câștigat. Nu știu unde am găsit puterea să câștig acest meci, după pauză. Spectatorii au fost uimitori, mulțumesc că ați venit și că m-ați susținut.

În primul set am jucat cel mai bun tenis al meu. Am vrut să fiu agresivă, să lovesc mingea repede și să deschid unghiurile. Apoi am făcut un pas în spate și a fost foarte dificil să mă apăr, pentru că ea lovește puternic. Am alergat mult, am obosit un pic după al doilea set. Apoi a venit pauza, mulțumesc Doamne pentru ploaie. Am găsit puterea să revin pe teren și să dau totul pentru a câștiga, pentru că am vrut din tot sufletul să câștig acest meci și să joc prima oară aici o semifinală.

Am jucat cu Flavia în acest an, o cunosc destul de bine. Știu că trebuie să fiu foarte competitivă mâine și să joc fiecare minge ca și cum ar fi ultima. Vreau să mă bucur.

E grozav să fiu în semifinală, e cel mai bun turneu de Grand Slam al meu de anul acesta. Am jucat cel mai bun tenis al meu la începutul și la sfârșitul meciului,", a declarat Halep la Eurosport.