ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, pe spotiva rusă Anastasia Pavliucenkova, locul 34 WTA, calificându-se în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Partida a durat o oră şi 41 de minute şi la capătul ei Halep a obţinut a doua prezenţă la rând în semifinalele unui turneu WTA, după ce săptămâna trecută ea a atins aceeaşi fază la Toronto.

În următorul meci, Halep va evolua, duminică, după ora 03.30, împotriva jucătoarei sârbe Jelena Jankovici, locul 25 WTA, care a trecut, în sferturi, de Anna Karolina Schmiedlova din Slovacia, locul 41 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep (23 de ani) şi Jelena Jankovici (30 de ani) s-au întâlnit de şase ori în carieră, jucătoarea din Constanţa impunându-se în ultimele cinci partide. În ultimele două meciuri dintre cele două, Halep a câştigat, în acest an, la 22 martie, în finala turneului de la Indian Wells (SUA), cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, şi săptămâna trecută, în turul al doilea al Rogers Cup, cu 6-3, 6-4.

La Cincinnati, în cealaltă semifinală vor evolua americanca Serena Williams, locul 1 WTA, şi ucraineanca Elina Svitolina, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 14.

Calificarea în penultimul act al Western&Southern Open este recompensată cu un premiu de 120.500 de dolari şi cu 350 de puncte WTA.

Prin accederea în penultimul act, Simona Halep a obţinut cea mai bună performanţă a ei la Western&Southern Open. În cazul în care va ajunge în finală la Cincinnati, Halep va reveni pe locul 2 WTA, depăşind-o pe rusoiaca Maria Şarapova.

Locul 2 în clasamentul WTA de săptămâna viitoare este important la stabilirea capilor de serie pentru ultimul Grand Slam al anului, US Open, competiţie care va începe la 31 august. A doua favorită va avea certitudinea că nu o va întâlni înaintea finalei pe americanca Serena Williams.