ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep a învins-o pe italianca Francesca Schiavone, locul 111 WTA, în al doilea tur al turneului de la Wimbledon.

Meciul Simonei ar fi trebuit să se dispute ieri, însă a fost reprogramat din cauza ploii. Românca s-a impus fără probleme, în două seturi, 6-1/6-1, după o oră și șase minute de joc.

În meciul următor, Halep o va înfrunta pe jucătoarea olandeză Kiki Bertens, locul 28 WTA.

Monica Niculescu s-a calificat în turul secund de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Ocupanta locului 47 WTA a trecut în prima rundă de Aleksandra Krunic (120), în două seturi, 6-1, 6-4.

Dacă primul set a fost adjudecat fără emoții, actul secund a fost unul mai complicat: românca și-a pierdut serviciul și a fost condusă cu 0-2 și 1-3. Totuși, Monica a revenit la timp și a făcut re-break-ul, reușind să se impună pe serviciul adversarei și în ultimul game al meciului.

Niculescu și-a asigurat un cec de 50.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA.

În turul următor de la Wimbledon, Monica Niculescu are o misiune mult mai grea, urmând să o întâlnească pe Timea Bacsinszky. Sportiva din Elveția a trecut fără probleme de Luksika Kumkhum, scor 6-4, 6-2, într-un meci care a avut loc tot joi.

În întrecerea masculină, Marius Copil, singurul reprezentant al României pe tabloul masculin, a cedat în patru seturi în fața francezului Lucas Pouille. Cotat cu prima șansă, deși adversarul său este mult mai bine clasat, Copil a pierdut primul set cu 4-6, a egalat apoi, 6-4, dar a cedat următoarele două seturi, 6-4, 6-1.

Copil (25 ani, 174 ATP), venit din calificări, s-a aflat în premieră pe tabloul principal la Wimbledon și va primi pentru participare 35 de puncte ATP și 30.000 de lire sterline.