ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, clasată acum pe locul 2 în clasamentul WTA, va redeveni numărul 1 mondial, la 26 februarie, după ce daneza Caroline Wozniacki a fost eliminată în semifinalele Qatar Open.

Jucătoarea cehă Petra Kvitova (Cehia), locul 21 WTA și cap de serie numărul 16, a învins-o, sâmbătă, pe daneza Caroline Wozniacki, locul I WTA, și s-a calificat în finala turneului de la Doha. Deși a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menține pe prima poziție mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde săptămâna viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha și Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai și pierdută cu 4-6, 2-6, în fața ucrainencei Elina Svitolina.

În aceste condiții, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziție la 9 octombrie 2017 și a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în fața Carolinei Wozniacki.