ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:00 Simona a jucat incredibil. A fost incredibil nivelul ei. Când o jucătoare e la acest nivel, trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează. Eu mă bucur de acest sport. Îmi place să joc aici. E cu adevărat entuziasmant. Echipa mea e minunată. Le mulțumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au oferit de-a lungul timpului”, a spus Serena Williams, la finalul finalei de la Wimbledon.
 
ACTUALIZARE 17: 45 Simona Halep a prezentat trofeul câștigat la Wimbledon fanilor din arena londoneză, ea fiind felicitată și de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton.

„Ai jucat extraordinar, a fost un meci minunat„, i-a spus Ducesa de Cambridge Simonei Halep la vestiare.

Apoi românca a urcat la balconul clădirii de la Wimbledon, unde a prezentat trofeul în fața fanilor din complex, acolo fiind prezenți și mulți români.

ACTUALIZARE 13.07/ 17: 00 Simona Halep, campioană la WIMBLEDON, după 6-2, 6-2,  în numai 55 de minute de joc cu Serena Williams. Simona Halep a câștigat, sâmbătă, primul său trofeu la prestigiosul turneu de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric pe marea campioană Serena Williams, scor 6-2, 6-2. Jucătoarea de tenis din România obține astfel cel de-al doilea său titlu la un turneu de Grand Slam.

Imediat după meci, Simona a mulțumit familiei și echipei sale, dar și românilor. „A fost visul mamei mele să câștig aici, le mulțumesc părinților mei, familiei, fără ei nu aș putut fi unde sunt. Aș vrea să mulțumesc țării mele, românii mă susțin pe oriunde mă duc”, a spus imediat după meci campioana noastră.

 

Halep a început excelent ultimul act de la Wimbledon, câștigând primele patru game-uri ale jocului în doar 15 minute. Serena Williams a răspuns cu două game-uri câștigate pe propriul serviciu, însă a fost insuficient, românca adjudecându-și primul act în 26 de minute.

În setul secund, egalitatea a persistat doar până la 2, moment în care Simona Halep a reușit din nou break-ul și s-a distanțat față de americancă. Williams a fost fără replică și a mai cedat o dată pe propriul serviciu, Halep ajungând la un singur game de câștigarea marelui trofeu. În cele din urmă, Halep a triumfat la Wimbledon, după o finală de 55 de minute.

Astfel, Simona Halep a obținut al doilea titlu de Mare Șlem din carieră, după cel de la Roland Garros, din 2018. De partea cealaltă, Serena Williams rămâne cu cele 23 de astfel de distincții în carieră, cu unul mai puțin față de recordul absolut deținut de Margaret Court.

Meghan Markle și Kate Middleton, soțiile prinților Williams și Harry, au participat la finala feminină de la Wimbledon, disputată dintre Simona și Serena. Spectator pe terenul central a fost și premierul Theresa May.

 


ACTUALIZARE 11.07/16:24 Simona Halep s-a calificat în finala turnelui de la Wimbledon, după ce a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina în două seturi, scor 6-1, 6-3. Este prima finală din palmaresul sportivei noastre.

În finală, ea se va duela cu învingătoarea dintre Serena Williams și Barbora Strycova .

ACTUALIZARE 09.07/16:49 Simona Halep a reușit să o elimine pe Shuai Zhang, scor 7-6 (4), 6-1, într-un sfert de finală extrem de dificil, asigurându-și calificarea în a doua semifinală de Wimbledon a carierei. Pentru sportiva noastră o revenire în penultimul act după cinci ani de la precedenta reușită.

Știrea inițială


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, după ce a trecut cu 6-3, 6-3 de Cori Gauff (SUA, 313 WTA), informează Agerpres.

Simona Halep, în vârstă de 27 de ani, cap de serie numărul 7, s-a impus după o oră și 14 minute, în fața unei jucătoare în vârstă de numai 15 ani, venite din calificări. Românca a controlat jocul, în ciuda replicii curajoase a tinerei sale adversare, reușind doi ași, în timp ce americanca, nici unul. Halep a avut 14 greșeli neforțate, de două ori mai puține decât Gauff.

„Sunt fericită că pot juca din nou. Acesta este unul dintre turneele mele favorite. Mă bucur că pot juca cel mai bun tenis al meu. Nu mă compar cu anul trecut, pentru că atunci am câștigat Roland Garros, acest an este diferit, caut să dau tot ce am mai bun de fiecare dată când pășesc pe teren”, a declarat Simona Halep, citată de BBC, la finalul meciului care i-a adus calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon și un câștig de 430 de puncte WTA și 294.000 de lire sterline.

În continuare, Simona Halep o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang, 30 de ani, locul 50 WTA, care o învinsese pe româncă în primul tur al turneului Australian Open din 2016.