ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o primă prezentare a participantelor la Turneul Campioanelor, siteul oficial WTA oferă cinci motive pentru a o urmări pe Simona Halep la Singapore, unde va fi principala favorită.

Jucătoarea română de tenis conduce în clasamentul Road to Singapore, după ce liderul mondial Serena Williams și-a încheiat prematur sezonul.

Primul motiv oferit de site-ul WTA  este acela că Singapore scoate din Simona ce e mai bun. Ea nu numai că a jucat finala din 2014, dar a învins-o pe Serena Williams în faza grupelor un un incredibil 6-0, 6-2.

Al doilea motiv este acela că românca vorbește despre turneul de la Singapore încă de la începutul anului. Chiar dinaintea primului său meci, susținut la Shenzhen.

"Obiectivul meu este să joc la WTA Finals în Singapore din nou anul acesta.Știu că va trebui să joc la cel mai înalt nivel la fiecare turneu, dar voi juca meci cu meci și turneu cu turneu, cu speranța că vor fi din nou în Top 8", a spus Halep la debutul primei săptămâni a sezonului, încheiată cu titlul cucerit la Shenzhen.

Un alt treilea  motiv pentru a o urmări pe Halep este acela că titlul de la Singapore ar fi cel mai important din cariera sa. Dintre cele 11 titluri pe care le are în palmares până acum cel mai important este cel cucerit anul acesta, la Indian Wells (Premier Mandatory). WTA Finals reprezintă doar un pas mai departe și numai cele patru turnee de Mare Șlem sunt mai importante.

Al patrulea motiv oferit de site-ul WTA este acela că Halep este cea mai bună jucătoare pe hard din circuit în acest an. Are la fel de multe titluri ca Serena pe hard, trei (Shenzhen, Dubai și Indian Wells), dar domină la numărul de victorii, 40 la număr, cu zece mai mult decât americanca.

Cel de-al cincilea motiv, potrivit WTA, este faptul că Simona Halep va încerca să facă istorie pentru România. Dacă anul trecut a devenit prima româncă în finala Turneului Campioanelor, anul acesta va încerca să devină prima reprezentantă a țării noastre care câștigă titlul.

Turneul de la Singapore se va desfășura în perioada 23 octombrie-1 noiembrie, cu premii totale de 7 milioane de dolari, iar primele patru jucătoare calificate sunt Simona Halep, Maria Șarapova (Rusia), Garbine Muguruza (Spania) și Petra Kvitova (Cehia). Agnieszka Radwanska (Polonia), Angelique Kerber (Germania), Lucie Safarova (Cehia), Flavia Pennetta (Italia), Timea Bacsinszky (Elveția), Carla Suarez Navarro (Spania), Venus Williams (SUA), Karolina Pliskova (Cehia) și Belinda Bencic (Elveția) se luptă pentru celelalte patru poziții.