ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Turul IV (dublu)
 
Irina Begu și Monica Niculescu s-a calificat, vineri, în finala probei de dublu de la Wuhan. Cele două 
româncele au învins învins cuplul ceh format din Andrea Hlaváčková şi Lucie Hradecká, scor 6-4, 1-6, 10-8.
În ultimul act vor întâlni învingătoarele dintre principalele favorite, Martina Hingis (Elveția)/Sania Mirza (India), și taiwanezele Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan.
 
 
Turul III (dublu) 
 
Irina Begu şi Monica Niculescu se luptă, astăzi, pentru calificarea în semifinala de dublu de la Wuhan. Cele două au profitat de neprezentarea spaniolelor Garbiñe Muguruza&Carla Suárez Navarro, joi, şi se vor duela mai departe pentru calificarea în ultimul act. 
 
Turul III (simplu)
 
Simona Halep a fost eliminată, miercuri, din optimile de finală de la Wuhan, fiind învinsă de jucătoarea engleză Johanna Konta (66 WTA), scor  scor 3-6, 6-3, 5-7, deşi a condus cu 5-1 în setul decisiv. Românca a părăsit competiţia din China după un meci mult mai greu decât s-ar fi aşteptat, de două ore şi 19 minute, surprizând audienţa. Mai departe, pentru a ajunge în semifinale, sportiva engleză se va duela cu americanca Venus Williams (24 WTA). Fostul lider mondial are în palmares 13 turnee de Grand Slam câştigate, iar miercuri dimineaţă a învins-o pe spaniola Carla Suárez Navarro (10 WTA), scor 6-3, 6-4, după o oră şi 29 de minute.
 
Turul II 
 
 
Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în optimile de finală de la Wuhan, după ce a învins-o în două seturi pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (32 WTA), rezultat final 6-2, 6-1. Românca a înregistrat o victorie categorică, a şasea din tot atâtea dispute cu adversara ei. Pentru calificarea în sferturile de finală, Simona Halep se va duela cu jucătoarea engleză Johanna Konta (66 WTA).

Monica Niculescu (47 WTA) a fost eliminată în runda secundă de la Wuhan, cedând în faţa jucătoarei spaniole Carla Suárez Navarro (10 WTA), după două ore şi 39 de minute, scorul fiind 7-5, 3-6, 4-6.

Irina Begu (26 WTA) a ratat calificarea în optimile de finală, după  ce a pierdut partida cu italianca Roberta Vinci (18 WTA), încheiată în o oră şi 42 de minute, cu scorul 6-4, 6-3.

Turul I

Turneul de la Wuhan a debutat duminică, la el fiind angrenate cinci jucătoare de tenis din România. Alexandra Dulgheru (55 WTA) a fost prima conaţională care a părăsit competiţia din China, fiind învinsă de sârboaica Ana Ivanovic (9 WTA), după o oră şi 15 minute, scor 6-1, 6-3.

Nici Patricia Ţig (115 WTA) nu s-a descurcat mai bine, pierzând în faţa unei jucătoare din Franţa, Kristina Mladenovic (27 WTA), la finalul unei partide de o oră şi 14 minute, încheiate cu 6-1, 6-4.

Monica Niculescu (47 WTA) şi-a asigurat deja calificarea în turul secund, după ce a învins-o pe chinezoaica Fangzhou Liu (156 WTA), duminică. Românca a avut nevoie de o oră şi patru minute pentru a se impune cu 6-1, 6-1.

Irina Begu (26 WTA) s-a calificat, de asemenea, mai departe, venită cu un moral bun după un succes notabil la Seul. Conaţionala noastră a trecut de kazaha Zarina Diyas (42 WTA), după o oră şi 47 de minute, scor 7-6(5), 7-6(5).