ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sportiva rusă Maria Șarapova, 28 de ani, a anunțat că a picat un test antidoping. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

"Am organizat această conferință pentru că am primit primit o scrisoare de la ITF și mi s-a spus că am picat testul antidoping la Australian Open. Am primit un medicament de la doctor, care timp de 10 ani nu a fost interzis. Eu nu știam asta și am luat medicamentul din cauza problemelor medicale pe care le aveam. Medicamentul îl iau din 2006 și se numește Mildronate, dar am aflat că are o substanță numită Mildonium care este interzisă de la 1 ianuarie 2016. Îmi asum această greșeală și știu că vor urma consecințe. Nu vreau să îmi termin cariera așa și sper să mai primesc o șansă", a spus Șarapova.
 
Șarapova are în palmares cinci turnee de Grand Slam și a triumfat în 601 de partide. Rusoaica a câștigat 35 de titluri WTA la simplu și 3 la dublu. Maria Șarapova a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.

Sportiva, aflată în acest moment pe locul 7 WTA, a ocupat în cinci rânduri prima poziție în clasamentul mondial (prima dată în 22 august 2005). Șarapova a câștigat 36.766.149 de dolari din premii.

Maria Șarapova are o avere estimată la peste 200 de milioane de dolari.