Societatea de Cultură Macedo-Română organizează luni, 23 septembrie 2019, următoarele evenimente de referință, pentru a marca 140 de ani de la înființare, anunță rostonline.ro.
 
Astfel, sunt programate o serie de acțiuni la Teatrul Național  din București, Sala Media, dar și în alte locații:

1. Te Deum – cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, la care va participa episcopul vicar P.S., Varlaam Ploieșteanu. Adunarea se va face începând cu ora 13 la Biserica Izvorul Tămăduirii –  Mavrogheni, str. Monetăriei nr. 4 (lângă Muzeul Țăranului Român). Slujba va începe la ora 13.30. 
 
2. În continuare se va desfășura Slujba de sfințire a steagurilor Societății (reconstituite după modelul de la 1894) – ora 14,30-14,50. 
 
3. Masa Rotundă cu tema Societatea de Cultură Macedo-Română la 140 de ani (1879-2019) – Istorie și actualitate se va desfășura la Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sala MEDIA, ora 16.
 
Seara se va încheia cu un recital vocal susținut de cunoscutul solist Marius Bațu. 
 
La final, vor fi acordate de către președintele Societății, Ion Caramitru, o serie de Diplome de Excelență pentru activitățile depuse timp de trei decenii  pentru susținerea  românilor din Balcani.
 
Semnalăm și apariția monedei jubiliare de argint, emisă de Banca Natională a României pentru aniversarea  celor 140 de ani de existență a  Societății de Cultură Macedo-Română.