Societatea de Cultură Macedo-Română organizează luni, 23 septembrie 2019, următoarele evenimente de referință, pentru a marca 140 de ani de la înființare, anunță rostonline.ro.
 
Astfel, sunt programate o serie de acțiuni la Teatrul Național  din București, Sala Media, dar și în alte locații:

1. Te Deum – cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, la care va participa episcopul vicar P.S., Varlaam Ploieșteanu. Adunarea se va face începând cu ora 13 la Biserica Izvorul Tămăduirii –  Mavrogheni, str. Monetăriei nr. 4 (lângă Muzeul Țăranului Român). Slujba va începe la ora 13.30. 
 
2. În continuare se va desfășura Slujba de sfințire a steagurilor Societății (reconstituite după modelul de la 1894) – ora 14,30-14,50. 
 
3. Masa Rotundă cu tema Societatea de Cultură Macedo-Română la 140 de ani (1879-2019) – Istorie și actualitate se va desfășura la Teatrul National „I.L. Caragiale” din Bucuresti, sala MEDIA, ora 16.
 
Seara se va încheia cu un recital vocal susținut de cunoscutul solist Marius Bațu. 
 
La final, vor fi acordate de către președintele Societății, Ion Caramitru, o serie de Diplome de Excelență pentru activitățile depuse timp de trei decenii  pentru susținerea  românilor din Balcani.
 
Semnalăm și apariția monedei jubiliare de argint, emisă de Banca Natională a României pentru aniversarea  celor 140 de ani de existență a  Societății de Cultură Macedo-Română. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews