ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis i-a decorat pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio și a afirmat că situația în care se găsește sportul românesc s-a agravat în ultimele decenii:

"Urmărind participarea la Jocurile Olimpice, nu am putut să trec cu vederea anumite critici care au fost exprimate în spațiul public cu privire la rezultatele olimpicilor noștri. Cele mai multe nu m-au surprins atât prin virulență, cât mai ales pentru că au fost total nedrepte. Reacțiile de acest tip nu aduc beneficii sportului românesc. Lucrurile nu s-au agravat acum, ci gradual, în cursul ultimelor decenii. Este nedrept ca tocmai sportivii care concurează să fie făcuți responsabili. Cerem rezultate, dar uităm să privim dincolo de ceea ce se vede în spatele micilor ecrane. De aceea v-am și invitat astăzi aici, pentru a arăta că performanțele și munca depusă de voi, ani la rând, nu vor fi lăsate în plan secund", a spus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.

"Alături de milioane de români, am urmărit cu emoție performanțele voastre din acest an și trebuie să mărturisesc că vi se cuvine mai mult decât o medalie: meritați recunoștința întregii țări pentru efortul depus", a spus Iohannis.