Stadionul Ghencea va intra în proces de modernizare în vederea Campionatului European din 2020, Bucureștiul urmănd a găzdui 4 meciuri.

Compania Națională de Investiții a trimis la sediul Clubului Sportiv al Armatei Studiul de Prefezabilitate, pentru ca reprezentanții Armatei să se decidă în vederea planului de modernizare a arenei din Ghencea, informează GSP.

Conform sursei citate, procesul de renovare va costa circa 45 de milioane de euro. Fostul stadion al Stelei va fi ultra-modern, iar capacitatea sa va crește: de la 28.000, cât e în prezent, la 30.000 de locuri.

Ce se va întâmpla însă cu arena după aceste meciuri de la CE 2020? FCSB, echipa lui Gigi Becali, își dispută meciurile pe Arena Națională, iar CSA, club nou înființat, nu este înscris în nicio compețiție.  

„La data de 20.10.2016 s-a predat către Compania Națională de Investiții amplasamentul constituit din teren și construcții în vederea executării obiectivului de investiții ”Stadion Steaua”, obiectivul fiind inclus pe Lista-sinteză a obiectivelor de investiții din cadrul subprogramului ’Complexuri Sportive’, aprobată cu Ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

În perioada noiembrie 2016 - ianuarie 2017, Compania Națională de Investiții a efectuat studiul de prefezabilitate al Stadionului Ghencea, în vederea modernizării acestuia conform cerințelor UEFA, având în vedere obligațiile asumate de România pentru acceptarea candidaturii în vederea organizării la București a unor meciuri din cadrul Turneului final Euro 2020.

În data de 27.01.2017, Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a intrat în posesia Studiului de Prefezabilitate, urmând ca în perioada următoare să analizeze variantele propuse pentru modernizarea stadionului, urmând ca decizia finală să fie comunicată către Compania Națională de Investiții”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Alături de arena din Ghencea vor mai fi modernizate stadioanele Dinamo, Arcul de Triumf și Giulești.