ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vedeta echipei naționale de rugby a Australiei, Israel Folau, a afirmat într-o postare pe Instagram că pe homosexuali „îi așteaptă iadul dacă nu se pocăiesc de păcatul lor”.

Folau, în vârstă de 29 de ani, a răspuns astfel unei întrebări venite din partea unui fan cu privire la „planul lui Dumnezeu pentru homosexuali”.

Răspunsul său a stârnit o furtună de comentarii în mass-media, provocând o reacție din partea Federației Australiene de Rugby, care s-a delimitat imediat de jucătorul său.

„Susținem toate formele de incluziune, fie că este sexualitatea, rasa sau genul”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Federației Australiene.

Cu toate acestea, Folau a precizat într-un articol că nici nu se gândește să retragă ce-a spus, afirmația fiind conformă cu învățătura biblică asupra homosexualității, dar a mai adăugat că singur Dumnezeu este cel care judecă oamenii.

În 2017, Folau a fost printre personalitățile care s-a opus public legalizării căsătoriilor între persoane de același sex în Australia. Centrul australian este considerat cel mai valoros jucător al naționalei țării sale, aflată pe locul 4 în lume.