ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steaua s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după 2-0  (3-1 la general) cu Sparta Praga, și are garantată prezența în grupele cupelor europene în sezonul 2016-2017.

Chiar dacă nu va trece de play-off-ul Champions League, roș-albaștrii au garantată prezența în grupele Europa League.

Play-off-ul UCL se va desfășura în perioada 16–17 august - turul - și 23–24 august - returul.  Posibili adversari ai Stelei în play-off-ul Ligii sunt: Manchester City, FC Porto, Villarreal, Ajax Amsterdam și Borussia Borussia Mönchengladbach.

Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii e vineri, de la ora 13:00.

Echipele de start:

Steaua - Sparta Praga 2-0 VIDEO (Stanciu '31, '62) 


Steaua: Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici - Achim, Pintilii - Adi Popa, Stanciu , Hamroun - Golubovici.

Sparta Praga: Bicik - Brabec, Yacha, Kadlec - Zuhastel, Costa, Frydek, Dockal, Konate - Lafata, Sural

Astra a fost eliminată din Ligii Campionilor. Campioana continuă în play-off-ul Europa League. 

FC Copenhaga - Astra 3-0 (Cornelius - 2, Santander)

Copenhaga: Olsen - Ankersen, Zanka, Johansson, Augustinsson - Verbic, Kvist, Delaney, Falk - Santander, Cornelius
Astra: Lung Jr. - Al. Stan Geraldo Alves, Fabricio, Junior Morais - Lovin, Săpunaru - Boudjemaa, Boldrin, Teixeira - Daniel Niculae

STIRE INIȚIALĂ: Steaua este la un singur pas de play-off-ul UEFA Champions League. După 1-1 în tur, în Cehia, vicecampioana României o primește pe Sparta Praga pe Arena Națională, de la ora 20:45. Roș-albaștrii se califică și la 0-0, însă antrenorul Laurențiu Reghecampf a afirmat că nici nu ia în calcul o astfel de variantă și că va juca ofensiv.


"Nu avem voie să plecăm de la 0-0. E un rezultat care ne califică, dar meciul durează poate și mai mult de 90 de minute. Eu sper să marchez. Intrăm pe teren să câștigăm, știm ce avem de făcut și vom face tot ce putem pentru a marca cu un gol mai mult decât adversarul. Am pregătit și varianta loviturilor de la 11 metri, dar sper să nu se ajungă acolo. Suntem pregătiți pentru orice. Vom vedea mâine, când veți afla și echipa. Veți avea anumite surprize, dar vă las să vă gândiți. Dar nu cred ca veți ghici echipa", a spus Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Altfel, fiecare stelist va primi câte 15.000 de euro, dacă vicecampioana va elimina formația din Cehia. Steaua are prima șansă, ținând cont că a scos un rezultat favorabil în tur, 1-1, având și statistica de partea sa.

Echipa probabilă a Stelei în 4-3-3: Niță - Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovici - Achim, Pintilii, N. Stanciu - Adi Popa, Golubovici, Hamroun

Astra a plecat luni dimineață spre Danemarca, acolo unde va disputa returul partidei cu FC Copenhaga, din turul trei preliminar al Champions League. În prima manșă, disputată la Giurgiu, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1.

Chiar dacă nu au reușit să se impună pe teren propiu, iar Copenhaga pleacă cu prima șansă, giurgiuvenii sunt optimiști în ceea ce privește calificarea în play-off-ul Champions League.

Jocul din Danemarca va fi condus la centru de israelianul Liran Liany, care va fi ajutat de asistenții David Elias Biton și Mahmud Mahagna. Arbitrul de rezervă va fi Eli Hacmon. Observator de arbitri va fi croatul Vlado Svilokos.

Șumudică despre echipă: ”traversăm o perioadă ușor de criză. Ne-am pregătit bine. Au venit niște jucători ca Fabricio și Săpunaru, care mâine vor face parte din primul 11. Nu îl am pe Alibec, Nico a venit după accidentare și trebuie să ne antrenăm pe etape".