ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numele Steaua şi Dan Petrescu figurează în contextul unor meciuri din Asia, suspecte de blat. Mai exact, este vorba despre un rechizitoriu al procurorilor din Singapore, care au trimis în judecată două persoane bănuite că ar fi responsabile pentru trucarea mai multor partide din fotbalul asiatic. 
 
Dintre acestea, două ar fi reprezentate de amicalele Stelei cu Dinamo Moscova şi Sturm Graz, ambele disputate în februarie 2013, în Antalya. Important de menţionat este că din rechizitoriul procurorilor reiese că românii nu au avut nicio implicare, cea incriminată fiind brigada de arbitri, existând speculaţii că ar fi fost influenţată cu bani, notează prosport.ro.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, Rajendar Prasad Rai, este acuzat că a cumparat, prin intermediul unei alte persoane, „bunăvoinţa" brigăzii de arbitri din Macedonia, care a condus cele două jocuri ale Stelei. Suma vehiculată în acest caz este de 42.000 de euro, aparent obiectivul fiind marcarea a cel puţin trei goluri în fiecare meci.

Amicalul dintre Steaua şi Dinamo Moscova, echipă antrenată în perioada respectivă de Dan Petrescu, s-a încheiat cu scorul de 2-1 în favoarea ruşilor, în vreme ce duelul cu Sturm Graz s-a terminat la egalitate, scor 3-3. Sursa citată scrie că înainte de respectivele partide, în Asia s-a pariat masiv pe un rezultat cu peste 2,5 goluri marcate.