ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:00 Numărul 2 WTA a declarat că intenționează să participe la turneul de la Dubai, din 15-20 februarie, dar și la Qatar Open de la Doha, din 21-27 februarie, după ce anul trecut a participat doar la unul dintre acestea. Conform gsp.ro, Simona va pierde nu mai puțin de 420 de puncte în ierarhia WTA după ce anul trecut a jucat în sferturile de finală ale Australian Open. Astfel, Halep va încerca să-și recupereze punctele la turneele arabe.

"Sunt cu moralul la pământ. Pot să spun ca mă simt pierdută pe teren. Trebuie să o iau de la capăt, mai am multe meciuri în acest an. Suntem abia la inceput", a declarat Halep, în conferința de presă organizată după meciul pierdut cu Shuai Zhang.

ACTUALIZARE 11:30 Simona Halep, locul 2 WTA, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Australian Open, după ce a fost învinsă de Shuai Zhang, locul 133 WTA, scor 4-6, 3-5. 
 
Simona Halep a trăit 80 de minute de coșmar pe Margaret Court Arena, fiind învinsă de Shuai Zhang (133 WTA). 
 
Românca era una dintre favoritele acestui turneu, dar a jucat foarte slab, pierzând în fața unei jucătoare venite din calificări. Românca a făcut multe greșeli și a jucat mult sub așteptări, permițându-i chinezoaicei să își facă jocul.

Zhang, locul 133 WTA, se află la prima victorie într-un turneu de Grand Slam, iar după meci a izbucnit în lacrimi.
 
Știrea inițială: Simona Halep, numărul 2 WTA, debutează la Australian Open marți dimineață, împotriva unei jucătoare din China - Shuai Zhang, locul 132 WTA.

Partida este programată să înceapă nu înainte de ora 10.00 și va fi găzduită de "Margaret Court". Halep și Zhang s-au mai duelat o singură dată, când românca s-a impus la Indian Wells, în 2012, scor 6-1, 6-1.

Chinezoaica de 27 de ani este la a cincea prezență consecutivă la Australian Open. Până acum, Zhang nu a trecut niciodată de primul tur al unui turneu de Grand Slam.

Zhang a cîștigat un singur turneu WTA, iar în acest an a jucat la turneul de la Shenzen, pierzând în turul doi în fața Agnieszkăi Radwanska, scor 1-6, 5-7, potrivit gsp.ro.

Meciul Simonei Halep va fi transmis în direct de Eurosport.