ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe tema construcţiei stadionului naţional au existat o mulţime de speculaţii: de la faptul că arată ca un proiect neterminat şi până la diverse erori de proiectare, Arenei Naţionale i-au fost găsite numeroase defecte. 

Unul dintre cele mai periculoase aspecte este cel legat de evacuarea din stadion în caz de incendiu. Potrivit declaraţiei făcute pentru sport.ro de către fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, spectatorii sunt în pericol în orice moment:

Constructorul ar trebui tras la răspundere imediat, să meargă la puşcărie. Stadionul are câteva mari probleme. Una dintre cele mai mari este faptul că nu există o scară la subsol, iar dacă se întâmplă un incendiu, dacă ia o maşină foc, mor toţi ca şobolanii, în parcare.

E posibil ca un stadion de talia acestuia să nu aibă scări de ieşire de la subsol, către etajul unu şi etajul doi?! În parcarea subterană sunt sute de maşini, e de ajuns să ia foc una şi mor toţi ca şobolanii sub case. Constructorii au fost total inconştienţi. Pentru asta ar trebui traşi la răspundere. Nu e vina primarului, că nu se pricepe el la construcţii".

Declaraţia vine la două zile după meciul dintre FC Steaua Bucureşti şi FC Voluntari, disputat duminică, acoperişul de pe Arena Naţională a cedat, ca o consecinţă a ploii moderate din Capitală, iar apa s-a scurs în tribune şi a indundat unele sectoare, inclusiv masa presei. Amintim că pentru construirea stadionului s-au plătit 238 de milioane de euro.