ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce un grup de fani ai lui Chelsea Londra au fost personajele unui episod controversat, când nu au lăsat un bărbat de culoare să intre în metroul în care erau, lovindu-l, au fost luate sancţiunile de rigoare. Astfel, justiţia engleză a taxat comportamentul acestora dinaintea meciului cu Paris Saint-Germain, din UEFA Champions League, şi au emis pe numele acestora interdicţii de a intra pe stadioane.

„The Telegraph" notează că printre cei sancţionaţi se numără şi un fost poliţist şi director al unei organizaţii care lupta pentru drepturile omului, Richard Barklie. În vârstă de 50 de ani, acesta a primit cinci ani de interdicţie de a intra pe stadioane, pentru că l-a agresat pe Souleymane Sylla şi a rostit scandări rasiste. Judecătorul a decretat că Richard Barklie „s-a dovedit a fi o ameninţare" şi „a demonstrat un comportament agresiv, turbulent".

Josh Parsons, considerat cel mai vinovat în acest incident, şi William Simpson au primit aceeaşi sancţiune. În afara scandărilor rasiste, ei l-au împins pe Souleymane Sylla, împiedicându-l să urce în metrou. Un alt personaj implicat în acest scandal, Jordan Munday, a primit trei ani interdicţie pentru a intra pe stadioane, din pricina scandărilor rasiste.