ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalii favoriți ai probei masculine de dublu, tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, s-au calificat, sâmbătă, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, după o victorie în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-3, în fața perechii Benjamin Becker (Germania)/Dominic Thiem (Austria).

 Tecău și Rojer au obținut victoria după o oră și 50 de minute în care au avut 6 ași (3 pentru adversari), au comis 4 duble greșeli (6 făcute de Becker/Thiem), au adunat mai multe lovituri direct câștigătoare (45-35) și au făcut mai puține erori neforțate (13-20).

Cuplul româno-olandez și-a asigurat un cec de 40.000 de dolari australieni și 180 de puncte ATP, urmând ca în optimi să înfrunte câștigătorii partidei dintre italienii Marco Cecchinato/Andreas Seppi și spaniolii Marc Lopez/Feliciano Lopez (N. 15), programată duminică.

Anul trecut, Tecău și Rojer au ajuns până în semifinale la Melbourne.