ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce cu o zi în urmă președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjială, a susținut că LPF trebuie să se implice mai mult în efectuarea testelor antidoping, conducerea Ligii a anunțat că vrea teste anti-doping pentru toți jucătorii din competiția internă.

Graziela Vâjială a declarat:

„Nu sunt suficiente controale în fotbal. Ele au crescut în fiecare an, dar numai cele făcute de ANAD, cu bani de la bugetul de stat. De ani buni, LPF nu comandă nici un test. Dar, am vorbit cu UEFA și vor încerca să le explice că fiecare structură are obligația să-și facă controale antidoping, să-și păstreze sportul respectiv curat. Există în lege și sancțiuni și vom vedea ce vom face dacă LPF nu se va implica”.

Răspunsul Ligii a fost unul prompt. Oficialii LPF precizează că „nu s-au opus niciodată efectuării unor astfel de controale, îndeplinindu-și, cu bună credință, atribuțiile care le revin conform legii”.

De asemenea, LPF precizează, potrivit digisport.ro, că a avut ideea unui parteneriat cu ANAD, însă colaborarea nu s-a realizat din cauza faptului că părțile nu au căzut de acord în privința detaliilor financiare.