ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românul Tiberiu Ușeriu, din Bistrița, a câștigat maratonul 6633 Ultra Arctic. Tibi Ușeriu a parcurs, într-o săptămână, 566 de kilometri pe un teren înghețat, înfruntând temperaturi de minus 62 grade Celsius.

„Avem un câștigător al ediției 2016 a competiției 6633 Arctic Ultra. Tiberiu Ușeriu din România a trecut linia de sosire la Tuktoyaktuk la ora 4.44 pm. Tibi a condus cursa de la început până la sfârșit și este, fără îndoială, un campion”, au anunțat organizatorii.
 
Pe locul al doilea, la 56 de minute în spatele lui Tibi, a ajuns singaporezul Toh Poh Joo (PJ), care a mai participat la acest ultramaraton în 2010.
 
Ceilalți doi români - Vlad Tănase și Andrei Roșu -  au reușit și ei să termine competiția. Tiberiu, Vlad și Andrei se află la prima participare în acest concurs. Din totalul de 12 concurenți înscriși anul acesta, doi au fost nevoiți să abandoneze pe parcurs, potrivit magnanews.ro.

Competiția se organizează din anul 2007 în Canada, în zona Cercului Polar și este considerată cel mai greu maraton din lume.