ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, dă de pământ și cu romanii de la Fiamme Oro! 35-14 pentru bănățeni în ultima partidă a acestui an în Challenge Cup!

Victoria a fost mult mai clară decât o arată scorul. În pofida unor absențe de marcă, timișorenii au dominat clar jocul deschizând scorul prin eseul lui Kinikinilau.  Vasile Rus l-a reușit pe al doilea, iar în partea secundă au mai izbutit să culce balonul în terenul de țintă advers Sefanaia și Tangimana, ultimul aducând astfel și bonusul ofensiv, celelalte puncte venind din piciorul lui Vali Calafeteanu. Practic, după victoriile la scor de la Valladolid și de acasă cu Rovigo, vicecampioană a Italiei, Timișoara Saracens și-a asigurata calificarea în grupele principale ale Challenge Cup prin acest rezultat, indiferent de ultimul meci din această fază preliminară, care se va disputa în ianuarie.

Timișoara Saracens nu a mai pierdut vreo partidă de aproape jumătate de an. Bănățenii au reușit să obțină în acest sezon titlul de campioană a României și au adus acasă atât Cupa României cât și Cupa Regelui.