ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișoara Saracens RCM reușește ceea ce nicio echipă nu a reușit până acum: obținerea "triplei de aur” a rugbyului românesc. Pe lângă Cupa României și Cupa Regelui, bănățenii au obținut și titlul din Superligă, după un meci extrem de disputat, chiar pe terenul adversarilor de la CSM Baia Mare.

Victoria cu 18-15 din finală este cea de-a șasea din tot atâtea meciuri susținute de bănățeni în acest sezon împotriva principalilor adversari din competiția internă. Tabela indica la pauză 10-10. Partea secundă a partidei a fost pe cât de spectaculoasă pe atât de tensionată. Timișoara a început bine și după o acțiune prelungită pe treisferturi, Fonovai Tangimana a reușit eseul, netransformat însă de Calafeteanu, care a lovit butul. Mijlocașul la grămadă s-a revanșat câteva minute mai târziu, punctând în pofida poziției dificile, dintr-o lovitură de pedeapsă. Meciul a fost prelungit cu opt minute, finalul fiind abordat de timișoreni cu doi jucători mai puțin în teren, aceștia fiind eliminați de arbitrul finalei. În ciuda presiunii enorme a gazdelor, Timișoara a reușit să păstreze avantajul și să ducă din nou titlul în Banat după doi ani.

La finalul săptămânii viitoare, bănățenii reprezintă România în preliminariile Challenge Cup, unde vor da piept cu italienii de la Femmi Rugby Rovigo. 
 
Medaliile de bronz ale editiei 2015 au revenit echipei CSM Olimpia Bucuresti, care a trecut vineri, in finala mica de CSA Steaua Bucuresti cu 21-8 (15-8).

Pe locul 5 al SuperLigii a terminat Universitatea Cluj, urmata de Dinamo Bucuresti.