ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea Federației Române de Tenis a fost recunoscută în instanță după ce a câștigat la Curtea de Apel procesul intentat de reprezentantul clubului Pamira Sibiu și finul președintelui Iohannis,  Marius Vecerdea, prin care contesta alegerea lui Ion Țiriac la președinția FRT.

Conform reglementărilor Legii Sportului, Federația Română de Tenis va putea astfel beneficia de finanțare de la bugetul de stat prin fonduri alocate de Ministerul Tineretului și Sportului.

Inclusiv Simona Halep a luat atitudine în acest caz și a acuzat nefinanțarea federației. Vecerdea l-a atacat și pe președintele ales, Ion Țiriac, numindu-l „octogenar mustăcios." Finul lui Iohannis nu s-a sfiit s-o atace și pe Simona Halep.

FR Tenis a pierdut trei ani finanțarea de la buget din cauza proceselor care i-au fost intentate
Acesta este al treilea an în care Federația Română de Tenis nu primește finanțare de la bugetul de stat din cauza problemelor juridice.

„Prin hotărârea definitivă pronunțată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel București a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociațiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp și Triumf 2000 împotriva sentinței Tribunalului București prin care s-a dispus înscrierea noii componențe a organelor de conducere ale Federației Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

În consecință, înscrierea noii componențe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanțele de judecată. Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Țiriac - Președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu - Vicepreședinți", se arată într-un comunicat de presă al FRT remis Agerpres.

Asociația Tenis Club Pamira a fost "amendată pentru rea-credință"
„Federația Română de tenis precizează că activitatea i-a fost afectată pe nedrept de acțiunea în justiție formulată de Marius Vecerdea: „Demersurile de înscriere în Registrul Federațiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acțiunilor abuzive ale asociației Tenis Club Pamira, care a fost și amendată de Tribunalul București pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale.

Această tergiversare a condus la pierderea de către FRT a finanțării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat și afectează nedrept și grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii și juniori.

Contrar credinței manifestate de asociația Tenis Club Pamira, formularea de multiple cereri și acuzații lipsite de temei și defăimătoare nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat printr-o hotărâre judecătorească cu caracter definitiv".

Ion Țiriac a fost ales președinte al Federației Române de Tenis la data de 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentant al clubului Pamira din Sibiu, anunțând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanță.