ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Perechea de joc formată din româncele Andreea Mitu şi Patricia Maria Ţig a cedat în finala de dublu BRD Bucharest Open, duminică, împotriva jucătoarei din Georgia Oksana Kalashnikova şi olandezei Demi Schuurs.
 
Acestea din urmă s-au impus în două seturi, 6-2, 6-2, după o oră şi trei minute, însă calificarea româncelor în ultimul act de dublu a fost o reuşită notabilă, cele două decizând să concureze împreună întâmplător, cu aproximativ două ore înainte de predarea listelor participanţilor către organizatorii competiţiei.
 
La turneul menţionat, Sorana Cîrstea şi Patricia Maria Ţig au beneficiat de un wild card, la fel ca perechea formată din aceasta din urmă şi Andreea Mitu. BRD Bucharest Open a fost dotat cu premii în valoare de 227.000 de euro. 
 
Trofeul probei de simplu a fost cucerit de slovaca Anna Karolína Schmiedlová, care s-a impus în faţa italiencei Sara Errani, scor 6-7(3), 6-3, după două ore şi 10 minute de joc.
La BRD Bucharest Open au luat startul de simplu şase românce: Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Andreea Mitu, Ana Bogdan, Patricia Ţig şi Raluca Olaru. 

Parcursul jucătoarelor noastre la turneul de la Arenele BNR (simplu)
Alexandra Dulgheru:
optimi de finală, retrasă din meciul cu A. Tatishvili, după 31 de minute de joc, când adversara conducea cu 5-2.
Monica Niculescu: semifinale, învinsă de Sara Errani, scor 5-7, 6-1, 6-2, la finalul unui meci de două ore şi 23 de minute.
Sorana Cîrstea: optimi de finală, eliminată de Andreea Mitu, scor 5-7, 6-2, 6-4, la finalul a două ore şi 23 de minute.
Andreea Mitu: sferturi de finală, a pierdut meciul cu Monica Niculescu, cu 6-4, 0-6, 2-6, după două ore şi şase minute.
Ana Bogdan: învinsă în runda inaugurală, 16-imi, de Monica Niculescu, scor 6-2, 7-5, 6-2. meciul durând trei ore şi un minut.
Patricia Maria Ţig: eliminată în optimile de finală de jucătoarea din Slovenia Polona Hercog, scor 6-0, 6-2, după o oră şi 22 de minute.
 
Parcursul jucătoarelor noastre la turneul de la Arenele BNR (dublu)
Andreea Mitu&Patricia Maria Ţig: finală, câştigată de jucătoarea din Georgia Oksana Kalashnikova şi olandezei Demi Schuurs.
Mihaela Buzărnescu&Irina Maria Bara, eliminate în runda inaugurală, de jucătoarea din Ucraina Katerina Bondarenko şi cehoaica Eva Hrdinová, scor 6-4, 6-2, după o oră şi 11 minute.
Cristina Dinu&Camelia Elena Hristea, învinse în primul tur, optimile de finală, de Nastja Kolar şi belgianca Elise Mertens, la finalul unui meci de o oră şi un minut, scor 6-3, 6-2.
Cristian Jaqueline Adina Cristian&Ruse Elena Gabriela, eliminate în runda inaugurală de Elena Bogdan&Alexandra Cadanţu, rezultat 6-3, 6-3, după o oră şi şapte minute de joc.
Diana Buzean&Chantal Skamlova (România/Slovacia), învinse în primul tur, de Çağla Büyükakçay&Viktorija Golubovic (Turcia/Elveţia), după doar 55 de minute de joc, scor 6-2, 6-1.
Raluca Olaru&Ana Tatishvili (România/SUA), eliminate în semifinale, la finalul unui meci de o oră şi 48 de minute, scor 5-7, 6-4, 10-5.
Elena Bogdan&Alexandra Cadanţu, eliminate în sferturile de finală de Raluca Olaru&Ana Tatishvili, scor 6-2, 6-1, după 49 de minute de joc.