ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii Turneului celor 6 Națiuni, competiția de tradiție din Emisfera Nordică, au declarat că, în ciuda evoluțiilor bune pe care le-au avut la Cupa Mondială din Anglia, de anul trecut, țările din Europa de Est, precum România și Georgia nu au șanse să se alăture prestigioasei competiții, anunță site-ul Federației Române de Rugby.

Într-un interviu acordat publicației "The Independent”, directorul executiv al Turneului celor 6 Națiuni, John Feehan, spune că niciuna din țările participante acum în turneu nu poate fi exclusă și că includerea altor țări în competiție ar da peste cap toată structura turneului.

"Este un subiect care a luat amploare după Cupa Mondială, dar nu avem de gând să schimbăm formatul competiției prea curând. Este un turneu închis prin acordul tuturor echipelor care participă și credem că este o înțelegere bună atât din punct de vedere sportiv, cât și comercial. Să privim lucrurile așa cum sunt. Este vorba de cel mai mare turneu anual de rugby, de cel mai profitabil, de cel mai bine văzut și cu audiențele cele mai mari. Fiecare loc de pe stadioanele unde se joacă este vândut cu mult timp înainte de a începe turneul, cu mici excepții în Italia, ultima țară admisă în competiție. De ce am vrea să schimbam asta?”, a declarat Feehan.

Includerea României și Georgiei în Turneul celor 6 Națiuni este sprijinită de mulți oficiali din lumea rugbyului, care aduc în discutie argumentul că, fără meciuri anuale, cu echipele din primul eșalon valoric, cele două țări nu ar putea face progrese vizibile.

În forma actuală, Turneul celor 6 Națiuni include selecționatele Angliei, Franței, Irlandei, Italiei, Scoției și Țării Galilor.