ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa feminină de gimnastică artistică a României ocupă locul al doilea, devansată de echipa Australiei, sâmbătă, după prima subdiviziune a turneului preolimpic de la Rio de Janeiro.

Echipa noastră, condusă de pe margine de Lucian Sandu, a acumulat 216,569 puncte, în timp ce Australia a totalizat 218,428 puncte.

Pentru România au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolișan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan și Silvia Zarzu.

Cătălina Ponor a obținut cea mai mare notă dintre gimnastele noastre, 14,600, dar a ratat la sărituri (12,333), după cum Diana Bulimar a ratat la paralele (11,733), însă Ocolișan și Vulcan au luat note mici la paralele, iar Vulcan și Zarzu, la sol.

La sărituri, România a obținut un total de 56,123 puncte, la paralele am totalizat 50,599 puncte, cu peste patru puncte mai puțin decât Australia, la bârnă am avut două puncte în plus, 55,007 puncte față de 52,898, la sol am avut un punctaj mai bun, 54,840.

În următoarele trei subdiviziuni vor evolua echipele Braziliei, Elveției, Germaniei, Coreei de Sud, Belgiei și Franței. Doar primele patru clasate se vor califica la Jocurile de la Rio, potrivit Agerpres.