ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri seara, de la ora 21:45, este programat, la Chişinău, meciul dintre echipele naţionale ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, din cadrul preliminariilor Campionatului European de Fotbal din 2016.

Tot ce ţine de aspectele fotbalistice şi logistice ale acestui meci de fotbal este pregătit în strictă conformitate cu rigorile şi cerinţele UEFA.

Conform UEFA, măsuri stricte de protecţie trebuiesc impuse pentru a înlăture orice natură de provocare. La şedinţa tehnică cu fanii celor două echipe, delegatul forului continental a interzis galeriei Moldovei ca la meciul de vineri seara să afişeze bannere cu chipul lui Ştefan cel Mare. Mai mult decât atât, reprezentantul UEFA, Rudolf Zavrl din Slovenia, interzice chiar şi citate şi mesaje. 

În schimb, delegatul UEFA le permite fanilor ruşi să-şi afişeze celebrul urs Medvedi, informează Timpul.md.

Suporterii Moldovei speră în continuare ca delegatul să-şi schimbe atitudinea. Eforturi fac şi reprezentanţii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, care încearcă să convingă reprezentantul UEFA că imagini şi citate, ori chipul cu Ştefan cel Mare este un simbol de stat.