ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 20.10 7/02 Andreea Mitu și Raluca Olaru au pierdut partida de dublu în fața echipei Barbora Strycova și Karolina Pliskova, după două seturi 2-6, 3-6. România merge la baraj, printre posibilele adversare numărându-se Australia, Spania.

Performanța fetelor noastre este una foarte importantă, având în vedere că Cehia a fost învinsă la limită, situație în care nu s-a mai aflat decât în fața echipei Rusiei, în ultima perioadă. Mai mult, din echipa României au lipsit două jucătoare de bază, Irina Begu și Alexandra Dulgheru.

Partida decisivă a întâlnirii România - Cehia a părut dezechilibrată încă de la început, Karolina Pliskova și Barbora Strycova jucând cu mai multă încredere și dezinvoltură. Acestea și-au adjudecat repede primul break, în ghemul al treilea, pe serviciul Ralucăi Olaru, preluând conducerea cu scorul de 3-1.

Perechea cehă a mers bine în continuare și a reușit încă un break, tot pe seriviciul Ralucăi Olaru, și a făcut 5-2. Primul set s-a încheiat cu un ghem fără istoric, câștigat la zero, Karolina Pliskova și Barbora Strycova impunându-se cu 6-2 după doar 36 de minute.

În setul al doilea a fost rândul Andreei Mitu să își cedeze prima serviciul, cehoaicele trecând în avantaj cu 3-2 și imediat cu 4-2. Dominarea cehoaicelor a continuat, fiind mai evidentă cu fiecare punct, potrivit Agerpres. Prima minge de meci a apărut după doar o oră și 13 minute, pe serviciul Ralucăi Olaru, la scorul de 5-3. Iar campioanele mondiale en titre nu au ratat, câștigând cu 6-3 setul al doilea și implicit meciul.

ACTUALIZARE 18.15 7/02 România se află la egalitate cu Cehia (2-2), după meciurile de simplu de astăzi. După ce Simona Halep a câștigat în fața Petrei Kvitova, Monica Niculescu a fost învinsă în trei seturi de Karolina Pliskova (4-6, 6-4, 3-6).

În aceste condiții, meciul de dublu devine decisiv pentru calificarea în semifinalele Fed Cup. Pentru România vor juca Andreea Mitu și Raluca Olaru, echipa de dublu a Cehiei fiind formată din Pliskova și Strycova.

ACTUALIZARE 15.30 7/2 Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o pe Petra Kvitova, locul 9 WTA, 6-4, 3-6, 6-3, iar România conduce Cehia în duelul din Fed Cup, scor 2-1. Simona s-a impus într-un meci care a durat 2 ore și 10 minute. 

În a doua partidă a zilei, Monica Niculescu, locul 37 WTA, se va întâlni cu Karolina Pliskova, locul 13 WTA. În cazul unei victorii, România se califică în semifinale. Jucătoarele noastre mai au și opțiunea unei victorii în meciul de dublu.

ACTUALIZARE 18.30 Monica Niculescu a învins-o pe Petra Kvitova cu 6-3, 6-4, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și a restabilit egalitatea, 1-1, între echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup.

ACTUALIZARE 6 februarie: Simona Halep a pierdut partida disputată în compania Karolinei Pliskova, fiind învinsă în trei seturi: 7-6, 4-6, 2-6. În al doilea meci se întâlnesc Monica Niculescu și Petra Kvitova.

Știrea inițială

Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karolina Pliskova, sâmbătă, de la ora 13,00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în prima partidă de simplu a confruntării dintre echipele de tenis ale României și Cehiei, în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri.


Al doilea meci de simplu de sâmbătă va fi cel dintre Monica Niculescu și Petra Kvitova.

Duminică, tot de la ora 13,00, Simona Halep va juca împotriva Petrei Kvitova, iar Niculescu o va avea ca adversară pe Karolina Pliskova. Eventualul meci de dublu va opune perechile Andreea Mitu/Raluca Olaru și Denisa Allertova/Barbora Strycova.