ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
UPDATE  Simona Halep a pierdut la limită meciul cu Serena Williams din finala de la Cincinnati: 4-6, 6-7 (5-7). 
 
Finala a durat o oră şi 39 de minute, iar scorul partidelor dintre Halep şi Serena Williams este acum de 6-1 în favoarea americancei.

Românca a început destul de agresiv meciul cu Williams, reuşind un break la debut, apoi a condus cu 2-0. De altfel, în primele două game-uri, americanca a greşit mult şi nu a obţinut decât trei puncte. Halep a mai condus cu 3-1, înainte ca Williams să-şi regleze tirul şi să câştige cinci game-uri la rând. Simona a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care i-a cerut, printre altele, să fie mai agresivă.

Intervenţia lui Cahill a avut efect. Românca a rupt jocul aproape perfect al liderului mondial la începutul setului al doilea. După 1-0 pentru Simona Halep, Williams a câştigat două game-uri la rând. Halep a reuşit un rebreak, apoi cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul până la 6-6, nu înainte ca Darren Cahill să mai intervină o dată, la 4-3, arată Mediafax.
 
Tie-break-ul a avut schimburi de mingi spectaculoase, care au ridicat în picioare publicul din tribune. Williams s-a impus, însă, la limită, cu 7-5.

Ca urmare a calificării în semifinalele turneului de la Cincinnati, Halep va urca pe locul 2 WTA, începând de luni.

Cele două tenismene s-au întâlnit ultima dată în primăvară, în semifinalele turneului de la Miami, când Williams a câştigat partida.

Scorul partidelor dintre Simona Halep şi Serena Williams este de 5-1 în favoarea americancei.

"Am încredere că pot să joc un meci bun, că am şansa mea, dar joc cu numărul unu mondial, cu o jucătoate puternică. Mă aştept la un meci greu, vreau să-mi fac jocul meu şi să fiu cât mai aproape de ea. Trebuie să fiu agresivă şi să nu fac paşi în spate, pentru că mă va domina. O să încerc să muncesc cât pot ca să ajung numărul unu", a spus Simona Halep despre meciul cu Serena Williams, potrivit Digi 24.

Finala turneului de la Cincinnati se va disputa duminică de la ora 22.00 şi va fi transmisă de Dolce Sport. Câştigătoarea turneului va primi aproape jumătate de milion de dolari şi 900 de puncte WTA.