ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de suporteri maghiari au luat cu asalt, în noaptea de joi spre vineri, hotelul în care a fost cazată Naţională de fotbal a României, înaintea meciului cu Ungaria, din preliminariile Euro 2016.
 
Ultraşii maghiari au fost violenţi, iar poliţia a intervenit în forţă, fiind trase şi mai multe focuri de armă.

Aproximativ 300 de suporteri maghiari au vrut să intre peste jucătorii din naţionala României în noaptea dinaintea partidei din grupele de calificare la Euro 2016. Poliţia a intervenit rapid, însă cele aproximativ 100 de cadre nu au făcut faţă, astfel că numărul lor a fost suplimentat. Suporterii turbulenţi au fost arestaţi şi duşi la o secţie de poliţie.

La un moment dat, a apărut ipoteza că la incidente ar fi participat şi suporteri români, care s-ar fi bătut cu cei ungari, însă reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, care au însoţit grupul de fani români la Budapesta, au infirmat zvonurile.

Agenţia ungară de presă MTI precizează că la faţa locului a fost deplasat un număr mare de poliţişti, pentru restabilirea ordinii, potrivit aktual24.ro.

Vandalii – despre care MTI scrie că ar fi fost un grup de skinheads îmbrăcaţi în negru – au deteriorat mai multe vehicule ale poliţiei, cărora le-au spart parbrizele şi le-au tăiat cauciucurile.