ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz din Liga a III-a este anchetat de Federaţia Română de Fotbal, existând suspiciuni de blat. Mai exact, arbitrul delegat la meciul dintre Roşiori şi Vişina (3-0), Andrei Moriță, a fost contactat de un fost coleg, jucător la Cîmpulung, Alex Lulea, care i-ar fi cerut să îngreuneze acţiunile oaspeţilori, care se luptau cu musceleni pentru a rămâne în cel de-al treilea eşalon românesc.

„Fluieraşul" a denunţat tentativa, iar fotbalistul s-a apărat, declarând pentru gsp.ro: „A fost o caterincă, domn'e! Nu mai aveam nici o treabă cu cei de la Cîmpulung. Fusesem suspendat în urmă cu câteva etape şi apoi scos din lot. În ce calitate să-l abordez pe Andrei?! Noi vorbeam săptămânal, aveam glumele noastre, nu ştiu ce l-a apucat să mă bage la înaintare. I-am zis doar «Frate, vezi să fii corect acolo!»".

De cealaltă parte, CCA a completat pentru aceeaşi sursă: „Arbitrul a informat comisia cu privire la faptul că a fost contactat, anterior desfăşurării meciului, de un jucător de fotbal pentru a i se propune influenţarea rezultatului. CCA a comunicat Comisiei de Integritate FRF, iar speţa urmează să fie pe ordinea de zi a Comisiei de Disciplină".

În cele din urmă, clubul din Cîmpulung a retrogradat în Liga a IV-a, însă ipoteza unei tentative de blat a fost întărită şi de preşedintele celor de la Roşiori, Gabriel Vlădulescu, care a declarat: „Am jucat corect, ne-am văzut de treabă. E adevărat că, înaintea partidei, jucătorul Marian Rada m-a informat că a fost contactat de portarul de la Vişina, care se interesa dacă pot lua un punct la Roşiori. L-am considerat un caz izolat, fără o propunere concretă. Nu i-am dat importanţă".