ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După îndelungate căutări pentru un mijlocaş ofensiv, FC Steaua Bucureşti pare să fi găsit ce are nevoie în Houssine Kharja. Fotbalistul cu dublă cetăţenie, franceză şi marocană, este în prezent liber de contract, după ce s-a despărțit de Sochaux şi cu toate că a mai purtat negocieri în această vară cu Ascoli şi Carpi, pare tot mai aproape de FCSB. Houssine Kharja a efectuat vizita medicală vineri dimineaţă, ocazie cu care a oferit câteva declaraţii pentru DigiSport: 

„Steaua București este o echipă cu o istorie glorioasă, cu mari performanțe în Europa și campioana en-titre a României. Sunt entuziasmat și sper ca totul să fie bine. Îl cunosc pe Mirel Rădoi. Am venit aici la îndemnul lui Cosmin Olăroiu, cu care am vorbit despre Steaua, despre România, despre venirea aici. (...) Sper să mă descurc bine la Steaua. Normal că avem șanse să câștigăm campionatul! Ne aflăm încă la începutul sezonului și mai e mult de jucat. Antrenorul e nou și e nevoie să punem la punct lucrurile. Echipa s-a schimbat mult în ultima perioadă. (...) Important e să ne apropiem de primul loc. Sunt câteva puncte diferență față de Astra și sper să le recuperăm până la sfârșit și să câștigăm campionatul".

La cei 32 de ani ai săi, Houssine Kharja se poate lăuda cu o carieră impresionantă. Debutul în fotbal s-a petrecut în 1993, pe când era junior la PSG, iar şapte ani mai târziu avea să ajungă la Sporting Lisabona. De-a lungul vremii a mai bifat echipe precum Ternana, AS Roma, Piacenza, Siena, Genoa, Internazionale Milano și ACF Fiorentina, iar în 2012 a semnat pentru Al Arabi, în Qatar. Cel mai recent a fost la Sochaux, în sezonul 2014/2015, însă echipa a retrogradat în liga secundă. Pentru naţionala Marocului a jucat 75 de meciuri şi a marcat de 12 ori, de la debutul înregistrat în anul 2003.