ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vătămat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să își încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să acționeze în instanță Pfizer și BioNTech pentru a stabili dacă vaccinurile care i-au fost administrate în timpul pandemiei de Covid au legătură cu accidentările sale, relatează RMC Sport, citat de stiripesurse.ro.

Deși François-Xavier Fumu Tamuzo nu se prezintă ca un anti-vaccinist sau un adept al „teoriilor conspirației”, el "ar dori să înțeleagă de ce (corpul său) a încetat să mai funcționeze", după cum a declarat pentru France Bleu Mayenne, care a dezvăluit informația, conform News.ro.

La jumătatea lunii aprilie, atacantul format la Auxerre, în vârstă de 29 de ani, care era sub contract cu Stade lavallois până în iunie, a decis să se retragă. Fostul jucător de la QRM, Béziers și Maritimo (Portugalia) a suferit o succesiune de accidentări grave în ultimele sezoane. Gonalgii (dureri la genunchi), tendinopatie și ruptură a tendonului lui Ahile, toate au apărut după ce a fost injectat cu vaccinuri anti-Covid. La 30 iulie 2021, Fumu Tamuzo a fost vaccinat cu o doză Pfizer, înainte de a primi o a doua doză o lună mai târziu.

"De doi ani, clientul meu se află într-un calvar medical și nimeni nu și-a exprimat îndoiala cu privire la efectele adverse ale vaccinului", a declarat avocatul său, Eric Lanzarone, pentru France Bleu Mayenne. "Știm că ele există astăzi, nimeni nu poate nega acest lucru. Și, pe măsură ce au apărut aceste îngrijorări, François-Xavier a mers la specialiști în medicină internă care, în cele din urmă, și-au exprimat această îndoială. Ea trebuie să fie clarificată".

O audiere va avea loc pe 2 iulie

La rândul său, jucătorul a vorbit despre viața sa dificilă de zi cu zi: "Plimbările lungi abia dacă sunt suportabile, iar joggingul este imposibil pentru mine. În momentul în care vreau să fac o mișcare, de exemplu să urc scările, să urc un raft sau chiar să cobor scările, durerea este intensă."

Presa din Mayenne notează că o audiere va avea loc în data de 2 iulie, la tribunalul judiciar din Paris. Instanța va decide apoi dacă va numi sau nu un grup de experți. În acest caz, acest grup va fi însărcinat să stabilească dacă există sau nu o legătură de cauzalitate între accidentările suferite de jucător și vaccinurile pe care le-a primit.