ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcţia Naţională Anticorupţie l-a luat în vizor pe George Chivorchian, secretarul general al Federaţiei Române de Fotbal, informează digi24.ro. Oficialul FRF a fost audiat, sâmbătă dimineaţă, la Timişoara, în calitate de martor, în dosarul în care procurorii anticorupţie investighează finanţarea ilegală a echipei de fotbal a lui Marian Iancu, Poli Timişoara, de către Consiliul Judeţean Timiş, apoi a fost pus sub acuzare.

Gheorghe Chivorchian a fost preşedintele clubului de fotbal Politehnica Timişoara în perioada 2007-2011. În acest dosar, DNA Timişoara i-a pus sub acuzare şi le-a pus sechestru pe avere fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi fostului secretar al instituţiei, Petrişor Nădăştean. Conform raportului Curţii de Conturi, prejudiciul adus statului de către cei de la CJT a fost de 9.950.000 lei. Auditorii curţii au stabilit, printre altele, faptul că echipa de fotbal a decontat aceleaşi facturi atât la Consiliul Judeţean Timiş, cât şi la Primăria Timişoara, cele două instituţii publice care au finanţat ilegal clubul.

În jurul orei 11.20, secretul general al FRF a ieşit de la audieri, declarând: „Urmează să mai venim şi să răspundem la întrebările puse de domnul procuror. În opinia mea atâta timp cât consiliul judeţean a aprobat şi un prefect nu a atacat-o în contencios mi s-a părut legală. Era un contract care, de fapt, stipula clauze foarte clare, în sensul performanţelor sportive puteau să fie premiate. Nu ştiu de aşa ceva (n.r. decontări duble) şi când am mai multe date vă răspund cu drag. O zi bună”.

Potrivit sursei citate, fostul președinte al clubului este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și pentru decontările duble făcute în perioada când conducea echipa de fotbal. Tot astăzi a fost audiat la DNA Timișoara și Răzvan Hrenovschi, șeful Serviciului Cultură, Învățământ și Sport din CJ Timiș, acesta completând: "Am dat declaraţii în legătură cu finanţarea echipei. Au constatat că nu sunt îndeplinite nişte formalităţi de care nu eram răspunzător eu. Nu ştiu cine era răspunzător acum. S-a vorbit numai pe decontări”.