ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un site important a suspendat pariurile pe un meci modest de dublu-mixt, disputat duminică, la Australian Open, din cauza sumelor mari mizate, anunță New York Times.

 Site-ul Pinnacle Sports, unul dintre cele mai mari și mai influente din industria de betting sportiv, a luat măsura ca urmare a unei activități suspecte detectate înainte de partida de dublu mixt dintre Lara Arruabarrena - David Marrero și Andrea Hlavackova - Lukasz Kubot.

Marco Blume, șeful departamentului de pariuri sportive de la Pinnacle, a explicat că pariurile suspecte au determinat compania să suspende partida din ofertă cu 13 ore înainte de disputarea sa. Poliția din statul australian Victoria a fost anunțată.

"Am văzut câțiva oameni pariind sume mari. La dublu-mixt, sumele pariate sunt mai degrabă mici. Orice comportament agresiv în pariere este ușor de detectat", a declarat Blume, citat de New York Times.

Câteva persoane au plasat sume neobișnuit de mari pentru competiția de dublu-mixt, iar aproape toți banii au fost mizați pe victoria echipei Hlavackova - Kubot. Cei doi au câștigat în două seturi, 6-0, 6-3, iar primul set a durat doar 20 de minute.

New York Times a publicat și trei scurte filmulețe din meci în care David Marrero comite foarte multe greșeli neprovocate de adversari.

La declarațiile de după partidă, Arruabarrena și Marrero au negat implicarea într-un eventual meci trucat. Marrero și-a justificat evoluția slabă printr-o accidentare la genunchi. O purtătoare de cuvânt a Federației Internaționale de Tenis a declarat că instituția nu a fost notificată în privința vreunei activități suspecte.

De obicei, meciurile din primul tur al turneului de dublu mixt generează un flux mic de pariuri. Acum, însă, pe un alt site, Betfair, 25.000 de dolari au fost mizați pe partida suspectată. În comparație, alte trei meciuri din primul tur jucate duminică în turneul de dublu mixt au generat împreună 2.000 de dolari.