ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Cernăuţi, Bucovina de Nord - Ucraina, se va deschide Şcoala Populară de Artă şi Civilizaţie Românească, informează Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni, într-un comunicat de presă.

Inaugurarea face parte dintr-o acţiune face parte dintr-o acţiune culturală de mare amploare ,
respectiv Festivalul-concurs internaţional de muzică populară românească ”În grădina cu flori multe” (ediţia a X-a). Evenimentul, care va avea loc în perioada 30 aprilie- 3 mai 2015, a cunoscut în ultimii ani o remarcabilă creştere a audienţei, informează organizatorii.

Festivalul-concurs internaţional de muzică populară românească ” În grădina cu flori multe” are drept scop valorificarea culturii naţionale şi a tradiţiilor strămoşeşti, propagarea comorilor populare româneşti, educarea tinerei generaţii în spiritul culturii naţionale româneşti autentice.
Evenimentul este organizat de Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de
pretutindeni, Centrul Cultural Bucovina Suceava, Centrul Judeţean pentru Conservarea Culturii Tradiţionale Iaşi şi Colegiul de muzică „Ştefan Neaga” din Chişinău.

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni are ca scop derularea de programe pentru promovarea valorilor culturale româneşti, în principal în rândul etnicilor români în cadrul
comuniăţilor istorice româneşti din afara teritoriului României şi nu numai.