ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a decis acordarea cetățeniei române sportivilor de înaltă performanță Saritov Albert, Sassa Kateryna și Zhydachevska Kateryna, ceea ce va permite includerea lor în echipa națională de lupte, în vederea calificării și participării la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sportivul din Federația Rusă, Saritov Albert, a solicitat dobândirea cetățeniei române pe 18 decembrie 2015, iar sportivele din Ucraina, Sassa Kateryna și Zhydachevska Kateryna, pe 26 noiembrie 2015.

Solicitările au primit raport favorabil din partea Comisiei pentru Cetățenie din cadrul Autorității Naționale pentru Cetățenie, constatându-se astfel îndeplinirea condițiilor legale. În acest context, potrivit legii, Ministerul Tineretului și Sportului a inițiat Hotărârile pentru acordarea cetățeniei române celor trei sportivi, adoptate astăzi în ședința de Guvern, potrivit digi24.ro.