ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste zile are loc o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de Vară, ediție găzduită în acest an de Brazilia. Deși suntem în a cincea zi de concurs, iar până acum s-au desfășurat probe la care românii erau, altădată, printre cei mai buni, țara noastră are un palmares deplorabil: ZERO pe linie.

România se uită cu jind la țări liliputane, precum Slovenia sau Croația, state parțial recunoscute gen Kosovo sau Taiwan, toate reușind să intre în top cu o medalie. 

Clasamentul pe națiuni este dominat, așa cum era de așteptat, de către Statele Unite ale Americii, urmată de China. Supriza vine pe locul 3, ocupat de Ungaria. Țara vecină, cu o populație de 9 milioane de locuitori ( România are 19) și fără mari resurse naturale, a reușit să acumuleze deja 6 medalii, dintre care 4 de aur. Este adevărat, această situație este temporară și totul se poate schimba în câteva zile, dar...

De-asemenea, trebuie precizat că topul olimpic se realizează după numărul medaliilor de aur, nu după total.

În România, agenda zilei este ținută de o artistă care le transmite ascultătorilor, indiferent de vârstă, că "dacă dai din fund ai tot ce vrei" și cum ea și prietenii săi golesc pahare "rând pe rând". Clipul, în care Delia se afișează cu o femeie gonflabilă, este difuzat fără restricții pe posturile muzicale, CNA considerând că nu prezintă niciun pericol pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor. Pe youtube, videoclipul a depășit 10 milioane de vizualizări.