Suspendarea Mariei Șarapova a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, astfel că rusoaica poate reveni în circuitul WTA în luna aprilie a anului viitor. Cel mai probabil, jucătoarea de 29 de ani va putea juca la ediția din 2017 a turneului de la Roland Garros. 

Șarapova, suspendată după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, va efectua astfel doar un an și 3 luni din sancțiunea inițială și va avea dreptul de a reveni pe teren pe data de 26 aprilie 2017.

"Am trecut printr-una dintre cele mai dificile perioade ale carierei mele, dar acum, că am aflat că pot reveni în tenis în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile.
 
Într-un fel, simt că mi-a fost luat ceva ce iubesc și mă simt foarte bine să-l am înapoi. Tenisul este pasiunea mea și mi-a lipsit. Număr zilele până când voi putea reveni pe teren", a fost prima reacție a Șarapovei după aflarea deciziei.

TAS, care a judecat apelul depus de Șarapova, a recunoscut că rusoaica a "încălcat codul antidoping", însă "fără o greșeală semnificativă". Tocmai din acest motiv, instanța de la Lausanne a considerat această suspendare de 15 luni "mai potrivită", potrivit digisport.ro.

Verdictul era așteptat pe 18 iulie, însă TAS a amânat într-o primă fază decizia pentru 19 septembrie, pentru a lăsa timp părților "să aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews