ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Niculescu a învins-o pe Jana Cepelova (Slovacia), cu 6-3, 6-3, joi seară, și s-a calificat în premieră în turul al treilea al turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Niculescu s-a impus într-o oră și 15 minute de joc în fața celei care o învinsese pe Simona Halep în primul tur la All England Club, cu 5-7, 6-4, 6-3. Monica Niculescu și-a demonstrat încă o dată forma bună pe iarbă, după finala jucată la Nottingham.

Monica a reușit patru ași (Cepelova niciunul), fiecare a avut câte o dublă greșeală, Niculescu a avut 14 lovituri direct câștigătoare, Cepelova 21, dar Monica a făcut doar 6 erori neforțate, spre deosebire de 29 ale adversarei. Diferență mare a fost și la punctele din primul serviciu (84% la 46%), potrivit Agerpres.

Monica Niculescu și-a asigurat un cec de 77.000 de lire sterline și 130 de puncte WTA, iar adversara din turul al treilea va fi rusoaica Svetlana Kuznețova, cap de serie numărul 26, sau Kristyna Pliskova (Cehia). Niculescu este calificată și în turul al doilea la dublu feminin, alături de Olga Savciuk.