ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timișoara Saracens RCM încheie tot cu victorie un parcurs exceptional în grupele de calificare ale Challenge Cup. Rugbiștii timișoreni i-au învins cu 10-3 pe nemții de la Heidelberger RK la ei acasă și așteaptă barajul din luna mai pentru accederea în grupele principale.

Timișorenii s-au simțit ca acasă la Heidelberg, unde celor câțiva fani veniți din țară li s-au alăturat grupuri întregi de români stabiliți în zonă. Scorul a fost deschis de Moala, care a reușit primul și unicul eseu al partidei. Calafeteanu a transformat și scorul a urcat la 7 – 0 pentru oaspeți. Nemții au redus din diferență, după ce au transformat o lovitură de pedeapsă. De la 7 – 3, singurele puncte marcate au fost cele reușite de Vali Calafeteanu, tot din lovitură de pedeapsă, pentru 10 – 3 în favoarea timișorenilor.

Timișoara Saracens încheie astfel prima fază preliminară din EPCR Challenge Cup cu succese pe linie. La barajul din mai, care precede intrarea în grupele principale, bănățenii vor întâlni fie campioana Italiei, Calvisano, fie formația rusă Enisey Krasnîi Yar.