Stan Wawrinka a pierdut primul set în faţa numărului unu mondial cu scorul de 6-4 şi lucrurile păreau să meargă pe drumul cunoscut şi bătătorit de Novak până în finală.

Wawrinka însă a jucat un tenis cum nu a mai facut-o niciodată aşa cum a şi mărtuisit după meci şi a revenit în meci câştigând al doilea set cu scorul de 6-4.

În al treilea set al meciului Wawrinka a avut mingi de break în 3 ghem-uri consecutive, reuşind doar la 4-3 pentru el să şi câştige ghem-ul, după care a încheiat set-ul cu 6-3.

În ultimul set, Djokovic a arătat din nou că are un psihic puternic şi că este încă în meci. Sârbul a condus cu 3-0, însă Stan a revnit la 3 egal şi a şi pierdut două mingi de break avute pentru a face. Doar două ghem-uri mai târziu reuşeşte însă break-ul după ce Novak a avut 3 mingi de break (0-40) la scorul de 4-3. Aici se pare că a fost un moment cheie al meciului.

În ultimul ghem al partidei şi al turneului, Djokovic a avut minge de break după ce a salvat o minge de meci, dar a fost învins de un lung de linie cu reverul - rever ce a mers foarte bine azi pentru Stan - la a doua minge de meci.

Wawrinka a reuşit în acest meci peste 60 de puncte câştigătoare, mai mult decât dublul reuşit de Djokovic şi a câştigat al doilea turneu de Mare Şlem din carieră.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews