ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stan Wawrinka a pierdut primul set în faţa numărului unu mondial cu scorul de 6-4 şi lucrurile păreau să meargă pe drumul cunoscut şi bătătorit de Novak până în finală.

Wawrinka însă a jucat un tenis cum nu a mai facut-o niciodată aşa cum a şi mărtuisit după meci şi a revenit în meci câştigând al doilea set cu scorul de 6-4.

În al treilea set al meciului Wawrinka a avut mingi de break în 3 ghem-uri consecutive, reuşind doar la 4-3 pentru el să şi câştige ghem-ul, după care a încheiat set-ul cu 6-3.

În ultimul set, Djokovic a arătat din nou că are un psihic puternic şi că este încă în meci. Sârbul a condus cu 3-0, însă Stan a revnit la 3 egal şi a şi pierdut două mingi de break avute pentru a face. Doar două ghem-uri mai târziu reuşeşte însă break-ul după ce Novak a avut 3 mingi de break (0-40) la scorul de 4-3. Aici se pare că a fost un moment cheie al meciului.

În ultimul ghem al partidei şi al turneului, Djokovic a avut minge de break după ce a salvat o minge de meci, dar a fost învins de un lung de linie cu reverul - rever ce a mers foarte bine azi pentru Stan - la a doua minge de meci.

Wawrinka a reuşit în acest meci peste 60 de puncte câştigătoare, mai mult decât dublul reuşit de Djokovic şi a câştigat al doilea turneu de Mare Şlem din carieră.